ОРАЛНА ХИРУРГИЯ

Екстракция на зъби без болка в Дентална клиника ЕСТЕ

Орална хирургия и екстракция на зъби в Дентална клиника ЕСТЕ протича при сериозна стерилна хигиена, високотехнологична подкрепа и напълно безболезнено! Орална хирургия включва екстракция на зъби и корени, екстракция на мъдреци- нормално пробили, полуретиниртани и ретинирани; хирургично отсраняване на образувания в устната кухина, корекция на къси френулуми и гингиво-букални връзки, лечение на възпалителни процеси и заболявания, оперативно лечение на кисти,  доброкачествени тумори,  интраорални и екстраорални инцизии, хирургична подготовка на челюсти за протезиране и други хирургични манипулации в устната кухина и прилежащите тъкани.

Оралните хирурзи в Дентална клиника ЕСТЕ са сертифицирани специалисти и имат изключително богат опит.

Кога се налага изваждане на зъби:

  • Когато зъбът е фрактуриран дълбоко под нивото на венеца и не може да се въстанови или е фрактуриран неговия корен
  • Когато около зъба има голям възпалителен процес.
  • Когато зъбът е ретиниран- непробил в устната кухина, но задържан в костта
  • Когато зъбът е много подвижен.
  • По ортодонтски или протетични причини
  • Когато не може да се проведе терапевтично или протетично лечение върху даден зъб, тогава също се налага неговото отстраняване от устната кухина.

В периода след ваденето на зъб или ретиниран мъдрец ние ще се грижим за оздравителния процес. Важно е след изваждането на зъб да се вземе адекватно решение за заместването му със зъбен имплант, мост или протеза, така че да не се стигне до разместване на съседните зъби.

екстракция на зъби          орална хирургия

Начало