КОНСЕРВАТИВНО ЗЪБОЛЕЧЕНИЕ

Обтурация на зъби в Дентална клиника ЕСТЕ!

Обтурация на зъб се поставя след щателно почистване на зъбен кариес, когато Вашият зъб е засегнат от него. Зъбният кариес и неговото лечение е обект на  Консервативното зъболечение. В него се  включват също лечение на некариесни увреждания на твърдите зъбни тъкани, без да се засяга пулпата на зъба. Това е  процедура, която има за цел да запази зъба, като при това се използват методи и материали, които са безопасни за здравето. Включва изграждане на дентални пломби и други подобни процедури.

Зъболечението е важно за запазване на зъбите и подобряване на оралното здраве. Ако се пропусне такова лечение, кариесът може да достигне зъбната пулпа. Затова е важно да се извършват редовни прегледи при зъболекар на всеки 6 месеца. В крайна сметка, консервативното зъболечение е важна част от поддръжката на оралното здраве и помага за избягване на по-големи проблеми в бъдеще.

В Дентална клиника ЕСТЕ използваме последно поколение фотополимери и други материали, с помощта на които вашите пломби ще изглеждат „невидими“ точно като цвета и текстурата на вашия зъб.
обтурация            обтурация