Ендодонтско лечение

Кореново лечение е процедура, която се извършва от зъболекар и има за цел да спаси зъба, който е засегнат от инфекция в кореновите канали. Тази инфекция обикновено се дължи на кариес, който е достигнал до нервите и кръвоносните съдове на зъба.

Процедурата ендодонтско лечение включва отваряне на зъба, премахване на инфектираните тъкани и дезинфекция на кореновите канали. След това каналите се запълват със специален материал, който помага да се предотврати нова инфекция. На края зъбът се пломбира и се облича в коронка, за да се възстанови неговата функция и външен вид.

Ендодонтското лечение е много ефективно при спасяването на зъба и предотвратяването на по-големи проблеми в бъдеще. Например неговата загуба или разпространение на инфекцията в устната кухина. Затова е важно да се консултирате със зъболекар, ако имате болки или други проблеми със зъбите си, за да се определи дали ендодонтското лечение е необходимо.

Кореново лечение в Дентална клиника ЕСТЕ се извършва на най-високо ниво, което се постига чрез използване на най-съвременни материали и технологии – от изолирането на зъба с кофердам, през прецизното обработване и на най-усложнените коренови канали под увеличение, до запълването им с най-съвременни материали и  ендодонтска апаратура.

кореново лечение                кореново лечение

Начало

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ендодонтско_лечение