ЕНДОДОНТИЯ

Ендодонтско лечение в Дентална клиника ЕСТЕ

Ендодонтията е раздел от денталната медицина, който се занимава със  заболяванията на зъбната пулпа и лечението на кореновите канали.

Ендодонтско лечение се провежда при следните състояния

  • Пулпит– когато в следствие на нелекуван кариес, той е достигнал до зъбната пулпа ( нерва на зъба) и бактериите са навлезли вътре в него. Целта на лечениетое  да се избегне изваждане на зъба и той да се  запази  в устата на пациента. Обикновено пациентът се оплаква от много силна болка предимно вечер, която се разпространява по цялата лицева половина. Провокира се от сладко, студено, при допир и натиск.
  • Периодонтит- друг процес, при който нервът вече е некротизирал, възпалението е обхванало корена на зъба и се образува гранулом или киста. При острите и екзацербирали процеси болката при допир или  натиск на зъба е много силна, зъбът може да е подвижен, може да има подутина на венеца около корена или фистула.
  • При неуспешно предишно лечение.
  • При хронични периодонтити- грануломи, кисти може да липсва симптоматика, но процесът да се открие на рентгенография.

Дентална клиника ЕСТЕ  предлага ендодонтско лечение на най-високо ниво, чрез използване на най- съвременните материали и технологии. Изолиране на зъба с кофердам, прецизното обработване и на най-усложнените коренови канали под увеличение,  запълването им с най-модерните материали и дентална апаратура.

Прецизното ендодонтско лечение на кореновите канали е гаранция за дълготрайността на зъба и успеваемостта на интервенцията при лечението на гранулом.

Начало

ендодонтско лечение                ендодонтско лечение