Стволови клетки

Съхранение на мезенхимни стволови клетки от пулпа на млечен зъб

 

Услугата за съхранение на стволови клетки от пулпата на млечен зъб е една нова възможност на световно ниво. Откритието е направено през 2003 г. от научен екип на Department of National Institute of Health of the United States, което отваря една нова област за научни изследвания, относно възможностите за терапевтично приложение на стволовите клетки.

 

Днес, иновацийтедават втори шанс на децата, които нямат съхранени стволови клетки при раждането, да получат един безценен дар, който се съдържа в млечното зъбче. Пулпата на млечния зъб е биологичния източник на ценните стволови клетки. Именно там с натрупването на дентина, се образува херметически затворено и стерилно пространство, в което се съдържат множество стволови клетки. Пулпата на зъба се формира още в ембрионалния етап на развитие на организма и поради тази причина клетките са млади и са носители на оригиналното ДНК. Доказано е, че пулпата на едно млечно зъбче може да съдържа от 1000 до 10 000 броя стволови клетки, които могат да се изолират, да се размножават чрез клетъчни култури и да бъдат имплантирани в зона на поражения, като дават началото на нова тъкан.

ПРОЦЕДУРАТА за тяхното извличане е бърза и безболезнена, извършва се на възраст между 5 и 13 години, при изваждането на разклатен млечен зъб, с професионалната помощ на наш обучен зъболекар. Изолираните стволови клетки се съхраняват за период от 20 години, в условията на течен азот при -196 °С, при което те запазват своята жизненост, могат да бъдат размножени и използвани за лечение.

 

Днес се приема напълно, че заради своята природа и качества, стволовите клетки от млечните зъби в близко бъдеще могат да имат клинично приложение, подобно на това на мезенхимните стволови клетки от кръвта на пъпната връв или костен мозък. Заболявания, които се предвиждат да бъдат лекувани със стволови клетки от млечни зъби, са следните:

Изграждане на зъбни тъкани

– Регенериране на зъбния пулп; Регенериране на пародонтни тъкани; Лечение на кариеси

Регенериране на тъкани

– Регенериране на миокарда след инфаркти;

– Лечение на невродегенеративни заболявания като Паркинсон, Алцхаймер, мозъчни инсулти;

– Изграждане на нови хрущяли и връзки; Лечение на остеоартрити; Лечение на фрактури;

– Употреба в челюстната хирургия като костни импланти, в случаи на травми на челюстта и костни нарушения

 

Цена на услугата

ПОЗИЦИЯ А – преработка и съхранение на стволови клетки от един млечен зъб – 3500 лв.

ПОЗИЦИЯ В – преработка и съхранение на стволови клетки от два ЕДНОВРЕМЕННО екстрахирани млечни зъба – 4500 лв.

ПОЗИЦИЯ C – преработка и съхранение на стволови клетки от два ПОСЛЕДОВАТЕЛНО екстрахирани млечни зъба – 4800 лв.

Предлагаме възможност за месечно разсрочване на вноската без оскъпяване!

 

ДОГОВОР

ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ

ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ